Arbeid til alle er godt nytt for Vestfold

Arbeid til alle betyr for oss bevaring av norsk matproduksjon og fortsatt foredling av melk, kjøtt og grønnsaker. 2800 av oss er avhengige av rammevilkår for norsk foredling av norsk matproduksjon.

Arve Høiberg
Arbeiderpartiet går til valg på arbeid til alle og trygge arbeidsplasser over hele landet. 

Dette er godt nytt for Vestfold. I vårt fylke er hver femte industriarbeidsplass i knytta til et levedyktig landbruk og et fortsatt sterkt importvern er helt avgjørende. Arbeid til alle betyr for oss bevaring av norsk  matproduksjon og fortsatt foredling av melk, kjøtt og grønnsaker. 2800 av oss er avhengige av rammevilkår for norsk foredling av norsk matproduksjon. 

Til landsmøtet i Arbeiderpartiet er vi delegater fra Vestfold invitert til å vedta et stortingsprogram som er på lag med vanlige folk. Våre løsninger gir framtidshåp og ser muligheter for en næring under sterkt press. 

 Høyre har vært helt entydig i sine svar til landbruket og foredlingsindustrien. Høyre vil ikke ta i bruk de muligheter Norge har for å trygge importvernet. Høyre og Frp er tydeligvis ikke i kontakt med folk flest og velger ikke å prioritere alle de arbeidsplasser vi i Vestfold er avhengige av. 

I dag er rundt 3400 unge mennesker i Vestfold utenfor arbeidslivet. Landbrukspolitikken til Høyre og vil ikke hjelpe alle dem som nå står utenfor. I dag har Høyre og Frp fire representanter på Stortinget fra Vestfold. Hva er vitsen med det, når de tydeligvis ikke har interesse av å tale vår sak? 

 For Arbeiderpartiet er målet klart. Arbeiderpartiet vil ha et sterkt og bærekraftig landbruk over hele landet. Arbeiderpartiet vil øke verdiskapingen og matvareproduksjonen i landbruket, ikke fjerne eller redusere. Bærebjelkene som ligger i jordbruksavtalen, importvernet, eiendomslovgivningen og markedsordningene, har tjent oss godt og skal ligge fast. Det norske landbruket er i dag mangfoldig med en variert bruksstruktur. 

Arbeiderpartiet vil bevare dette kjennetegnet ved norsk landbruk. Konsesjonsbestemmelser, bo- og driveplikt og prisregulering skal sikres. Kommende Stortingsvalg vil være avgjørende for om det fortsatt skal være fremtidshåp for hver femte industriarbeidsplass i fylket vårt. 

Da må vi skifte regjering. 

----------------------------------------------------------------------

Arve Høiberg, stortingskandidat Vestfold Ap