Årskonferansen 2017

Vestfold Arbeiderparti avholdt Årskonferansen lørdag 4.mars på Bakkenteigen.

Bilde årskonferansen alle delegatene

Årskonferansen behandlet endringsforslag til stortingsvalgprogram 2017-2021, og uttalelser fra kommunepartiene og AUF. Referatet kan du laste ned lengre ned på siden.

Det var tilsammen 67 stemmeberettigede delegater som bidro til gode diskusjoner, og engasjerende innlegg om hvordan skape morgendagens politikk. 

Besøk av LOs nestlederHans-Christian Gabrielsen innledet om den politiske situasjonen på årskonferansen. 

Suppleringsvalg til styret i Vestfold ApTo nye ansikter ble valgt inn i styret til Vestfold Ap. Synnøve Lahr, Sandefjord, som kvinnepolitisk, og Berit Eivi Nilsen, Tønsberg, som studieleder.

Fylkesleder sin tale

Leder i Vestfold Ap Truls Vasvik ønsket velkommen til årskonferansen, og takket Hans-Christian Gabrielsen for å ta turen til Vestfold

- Fagbevegelsen og Arbeiderpartiet er gjensidig avhengige av hverandre – for at vi begge skal opprettholde den posisjonen vi har i samfunnet. 

Vasvik tok opp noen linjer om uroen i verden da med spesielt fokus på USA med Trump, Frankerike med Le Pen, og Brexit. 

- Fellestrekkene for alt dette er mindre solidaritet, mindre medmenneskelighet, mindre fellesskap – alle verdier som vi i Arbeiderbevegelsen holder så høyt.  

Hovedbudskapet vårt i valgkampen ble også nevnt fordi "Arbeid til alle" er godt nytt for Vestfold, som opplever en økende ledighet

- 4 326 mennesker er i februar registrert som helt arbeidsledige. Det er en økning på 250 mennesker fra samme tid i fjor – og dere, vi har den største økningen blant arbeidsledige i hele landet! 

Leder avsluttet talen med følgende 

- Valgkampen vil bli jevnt, og vårt mål er tre på Tinget. Da trenger partiet at vi alle sammen brette opp ermene for å klare det.