Det beste resultatet for Arbeiderpartiet siden 1983!

Arbeiderparti fikk en historisk resultat på 32,6 prosent ved fylkestingsvalget, og et gjennomsnittresultat på 32 prosent ved kommunestyrevalget i Vestfold.

original_1478638460_2192526

Arbeiderpartiet har gjennomført tidenes valgkamp

Valgkampen startet allerede i slutten av april med morgenaksjoner, husbesøk og stands på lørdager. Det har vært en periode med høy aktivitet i organisasjonen og mange velgermøter.

Arbeiderparti fikk en historisk resultat på 32,6 prosent ved fylkestingsvalget som er en fremgang på 0,7 prosent. Vi må helt tilbake til 1983 for å sammenligne med så godt resultat. Ved kommunestyrevalget opplevde Arbeiderpartiet også fremgang, og fikk gjennomsnittresultat på 32 prosent i Vestfold. 

Leder av Vestfold Arbeiderparti kommenterer valgresultatet slik:

- Vi er veldig fornøyd med innsatsen til frivillige og kandidater i løpet av hele valgkampen. Vi ser tendensen er positiv og det er motiverende for de neste årene. 

- Resultatet viser at veldig mange ønsker en politikk for bedre skole, bedre omsorg og bedre offentlige tjenester - ikke skattekutt til de rikeste. Vi er nå i en veldig god utvikling, og hvis vi klarer å holde trykket opp utover vil vi igjen kunne sikre tre plasser på Stortinget om to år, 

Vestfold Arbeiderparti får totalt 136 folkevalgte i perioden 2015 til 2019, der 123 er representert i de fjorten kommunestyrene og 13 i fylkestinget. 

Høiberg fortsetter som opposisjonsleder

Arbeiderpartiet går fram 0,7 prosent ved fylkestingsvalget og beholder sine 13 mandater i fylkestinget. Arve Høiberg fortsetter som opposisjonsleder og gruppeleder for Arbeiderpartiet i fylkestingperioden 2015 til 2019. Liselotte Aune Lee blir nestleder for fylkestinggruppen, og Tom Strømstad Olsen sekretær. 

- Nå var tiden for en ny kurs mot et bærekraftig Vestfold, men vi klarte ikke å få med oss nok partier, sier en skuffet Høiberg. 

Liselotte Aune Lee tilføyer følgende:

- Vi har jobbet for en grønn politikk i fylkestingperioden som slutter nå, og stiller opp for miljø og jordvern også de neste fire årene. 

Flere ordførere 

Forhandlingsresultatene i Hof, Horten, Sande og Larvik gir Arbeiderpartiet ordfører-vervet i de kommunene ved Mette Måge Olsen, Are Karlsen, Elin Weggesrud og Rune Høiseth. 

Det foregår fortsatt forhandlinger i Svelvik og på Tjøme. 

Arbeiderpartiet er største opposisjonsparti i de andre kommunene. 

Bli med du også

Vil du være med å utvikle politikken vår videre og gjøre den enda bedre? Meld deg inn i dag!

Send 'nymedlem AP' til 1980. 

Eller meld deg inn her: http://mittarbeiderparti.no/-/page/show/5329_blimedlemiarbeiderpartiet