Klimanøytral fylkeskommune

- Våre forslag er viktige bidrag for at fylkeskommunen tar sin del av jobben mot et klimanøytralt samfunn. Vi må handle nå- før det er for sent, sier opposisjonsleder Arve Høiberg (Ap)

original_1478641077_7871823

Arbeiderpartiet, SV, SP og MDG tar grep for å redusere klimautslippene.

- Våre forslag er viktige bidrag for at fylkeskommunen tar sin del av jobben mot et klimanøytralt samfunn. Vi må handle nå – før det er for sent, sier opposisjonsleder Arve Høiberg (Ap)

Vi må leve slik at samfunnet er bærekraftig. Det kreves radikale endringer hvis Norge skal bli et lavutslippssamfunn i 2050. Endringen må starte nå, hvis vi ønsker å sikre at våre barn og barnebarn skal ha den levestandarden vi har i dag.

AP, SV, SP og MDG fremmer i fylkeskommunens budsjett for 2016 konkrete virkemidler som vil ta fylkeskommunen et langt skritt mot et miljøriktig Vestfold.

Våre første skritt er:

• Kraftig styrking av kollektivtilbudet

• Klimanøytrale driftskontrakter for fylkesveier, skolekjøring og kollektivtransport

• Fylkeskommunens bygningsmasse skal miljøsertifiseres og all fossil brensel skal fases ut som oppvarmingskilde innen 2018

• Sette i gang “grønt skifte” i skolen, ved bl.a. å innføre “Den grønne skolesekken” og starte forskerlinje for Innovasjon, ressursforvaltning og miljø

Gruppelederne i Arbeiderpartiet, SV, SP og MDG forutsetter at alle partier i fylkestinget vil støtte opp om dette.

For spørsmål, benytt følgende kontaktinformasjon:

Harald Moskvil MDG 90945800

Nell Gaalaas-Hansen SV 92299465

Kathrine Kleveland SP 92825162

Arve Høiberg AP 94159115