Regionsreformen tema på landsstyremøte til Arbeiderpartiet

- Vi er bekymret for at regjeringen har satt i gang en reform som helt uten innhold presser fylkene til å gå inn i forhandlinger med sine naboer, sa nestleder Maria Aasen-Svensrud.

original_1478638467_3268712

PÅ ARBEIDERPARTIETS LANDSSTYREMØTE DEN 20.SEPTEMBER TALTE Nestleder Maria Aasen-Svensrud TIL LANDSSTYRE: 

Regionsreformen

Sist jeg sto på denne talerstolen kalte jeg regionreformen til Sanner for kommunereformen 2.0.

Med det mente jeg at kommunereformen som begynte med frivillighet, har etter regjeringens nye inntektsstruktur endt opp for veldig mange kommuner som en trang badehette. Denne badehetten har blitt tredd ned over ørene på våre ordførere. Ordførere som i starten av reformen avhold folkeavstemninger og gjennomførte gode prosesser for å finne ut om kommunen skulle slå seg sammen med naboen- og som etter innføringen av det nye inntektssystemet har måtte se bort i fra disse demokratiske prosessene for å tilpasse seg Sanners pisk.

Vi i Vestfold Arbeiderparti er bekymret for at også regionreformen vil anta denne formen. Vi er bekymret for at regjeringen har satt i gang en reform som helt uten innhold presser fylkene til å gå inn i forhandlinger med sine naboer. Og kjære venner det er svært vanskelig å forhandle om nye regioner når forhandlingsmandatet ikke er klart.

Forsvar

Representanter fra Vestfold Arbeiderparti- gruppeledere, ordførere og fylkespolitikere er glad for den muligheten vi har hatt til å diskutere langtidsplanen med Annikken, komiteen og LO. Jeg tror og håper at vårt engasjement bidrar til at vi også for fremtiden skal unngå å privatisere verkstedsarbeidet FLO gjør for spesialstyrkene. At vi også i fremtiden skal øke forsvarsviljen til landet gjennom å aktivt støtte opp rundt Marinemusikken og med dette ivareta den myke siden til Forsvaret.