Telemark, Vestfold og Buskerud fylker bør slås sammen til en ny region.

Representantskapet i Vestfold Arbeiderparti vedtok følgende anbefaling: Telemark, Vestfold og Buskerud fylker bør slås sammen til en ny region.

original_1478641073_009337

Representantskapet i Vestfold Arbeiderparti vedtok følgende uttalelse i høringen om Regionsreformen den 12.sep:

Vestfold Arbeiderparti er svært kritisk til at det ikke er gitt en avklaring av hvilke oppgaver nye regioner skal løse. Arbeiderpartiet er også kritisk til den korte tiden fylkene har fått til rådighet.

Vestfold Arbeiderparti mener at dette er et demokratisk problem og gir manglende forankring i kommuner, frivilligheten og næringsliv.

Vestfold Arbeiderparti vil anbefale Stortinget først å klargjøre hvilke oppgaver de nye regionene skal løse. Om det likevel skal vedtas en sammenslåing av fylker før en oppgaveavklaring, anbefaler Vestfold Arbeiderparti at Telemark, Vestfold og Buskerud fylker slås sammen til en ny region.

Arbeiderpartiet anbefaler Vestfold fylke å fortsette med nabosamtaler, som et ledd i kommende forhandlinger mellom fylkestingene i Telemark, Buskerud og Vestfold.

En BTV-region innehar pr i dag et felles bo og arbeidsmarked, og vil være stor nok til å danne brede fagmiljøer og til å produsere gode velferdstjenester for innbyggerne. Videre har høgskolen og de fleste statlige etater en struktur som allerede binder fylkene sammen. Med enkle grep vil staten kunne tilpasse seg den nye regionen.

Samtidig som en BTV-region er stor nok til å løse fremtidige oppgaver på en god måte, vil regionen kunne samle seg om felles interesser og utfordringer i møtet med staten og andre regioner i Norge og Europa.